Læsernes Bogpris: "Dødevaskeren" vandt

Sara Omars fantastiske roman om den muslimske kvinde Frmesk, der vokser op både i Kurdistan og i Danmark. Hun lever et liv i undertrykkelse og vold - alene fordi hun er af hunkøn. Sara Omar vinder prisen Læsernes Bogpris 2018 samt præmien på 100.000 kr.

»Jeg står her og vil sende en hilsen til de mænd, som tillader sig selv at ødelægge kvinder og pigers liv,« skriver forfatteren Sara Omar, årets modtager af Læsernes Bogpris, i sin takketale.

Bogen handler om Pigen Frmesk, ikke får en let start på livet. Familien har mange holdninger til, hvad der skal ske med hende.

Hun vokser op i Kurdistan - et brutalt land præget af krig og folkedrab. Frmesks far ønskede en dreng, men fik en lille pige, og hendes mor må beskytte hende mod en konstant trussel fra ham. Samtidig vil Frmesks farmor have hende omskåret, og da det hele eskalerer må hendes mor sætte hende i pleje hos mormor og morfar. Her har hun det godt, men lykken er kortvarig.

Sara Omars modige roman om Frmesks pige- og kvindeliv i et brutalt, muslimsk samfund en uforglemmelig og rystende oplevelse. Forfatteren har skrevet romanen med livet som indsats for at forbedre livet for andre muslimske kvinder.

Hvis du har lyst til at læse om Frmesk kamp, så kan du reservere bogen her.

Vi har også andre gode historier om kvinder og undertrykkelse. Du kan se vores udvalg her.