Kvinder der har gjort en forskel

Det er kvindernes internationale kampdag fredag den 8. marts, og i dag sætter vi fokus på kvinder der har forandret verden og kvinders rettigheder.

Den første bog er "De mest indflydelsesrige kvinder i vor tid", som fortæller den usædvanlige historie om halvtreds kvinder, som i løbet af deres liv overvandt århundreders fordomme. Det lykkedes dem at omskrive samfundets regler ved at ruske grundigt op i de gængse normer, og med ynde og stolthed lod de sig integrere i en verden, der hidtil havde været mændenes privilegium. Disse ikoniske kvinder statuerede et eksempel og banede vejen for de mange, der fulgte efter, og de lod således verden få del i frugterne af deres viden, erfaring og opfindsomhed. Blandt de portrætterede er Amelia Earhart, Joan Baez, Mother Theresa, Anne Frank og Evita Peron.

Den anden bog er "Kvinder der forandrede verden : 43 kvinder fra den franske revolution til i dag". den giverpPortrætter af markante kvinder fra 1700-tallet og frem til i dag, som alle har gjort en forskel politisk, kulturelt, samfundsmæssigt mv.

07.03.19
Tags