Guld fra Gemmerne - Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger har udgivet 28 bøger, hvor hun bl.a. udfordrer kernefamilien og er fortaler for den frie seksualitet.

Suzanne Brøgger var en del af 70’ernes kvindekamp, hvor hun skrev om kvindefrigørelse og den seksuelle revolution.

Hun udgav sin første bog i 1973, som hed ’Fri os for kærligheden’. I bogen gør hun oprør mod ægteskabet og kernefamilien. Hun skriver om seksualitet, kønsroller og kvinden i det moderne samfund. Det var meget kontroversielt på det tidspunkt.

Hun blev herefter en offentlig person og vakte meget opsigt med sin skønhed, sine usædvanlige kostumer og sin afvisning af familielivet til fordel for den frie seksualitet.

Du kan låne hendes bøger på biblioteket og på ereolen.dk

Vi har lige nu en udstilling om Girl Power, hvor du kan se nogle af hendes bøger.

Du kan også være med i vores quiz, hvor du skal på skattejagt på hele biblioteket og svare på spørgsmål om nogle af tidens stærkeste kvinder. Her er Suzanne Brøgger selvfølgelig en af dem.

08.03.19