Forfatterportræt - Katrine Engberg

03.07.20
Den efterspurgte krimiforfatter er en af foredragsholderne, når Greve Bibliotek inviterer til Forfatterdagen den 3. oktober 2020

En populær og flittig forfatter

Katrine Engberg har gennem de seneste år begejstret mange krimilæsere med sin serie om Kørner og Werner og ikke mindst snushanen Esther de Laurenti.

Katrine Engbergs første krimi ramte hylderne i 2016 og siden har hun udgivet en krimi om året. I 2017 Blodmåne, 2018 Glasvinge og 2019 Vådeskud. Vi bliver heller ikke snydt i 2020, hvor Isola udkommer i efteråret.

Katrine Engberg var i mange år danser og senere koreograf, men var fra sit barndomshjem vant til at fordybe sig i litteraturen og især i krimierne, som hendes far introducerede hende til. Katrine har derfor alle de klassiske kriminalromaner på rygraden, men hendes egne bøger har sit helt eget præg.

Er det Nordic noir, eller?

Katrines krimier bliver ofte betegnet som Nordic Noir – de er bestemt nordiske, da hun selv siger at København er den egentlige hovedpersoner i bøgerne og Noir skyldes, at hun ikke går direkte i bedene på for eksempel Mari Jungstedt og Camilla Läckberg med de lidt lettere krimier - men det er heller ikke kun den mere målrettede samfundskrimi, som Sjöwall og Wahlöö lagde linjen for.
Til gengæld tager Katrine fat i mange, og nogle gange svære, tematikker i krimierne, det være sig hævn, sindets sårbarhed, svigt eller ensomhed.

Til forfatterdagen spørger vi blandt andet Katrine, hvor hun selv synes hendes krimier ligger, genremæssigt.

Grundig research gør det realistisk

Katrine Engbergs krimier er alle meget grundigt researchet, så som læser sidder man trygt (forholdsvis…) tilbage og ved at denne forbrydelse, den er ikke kun fiktiv – den ville kunne lade sig gøre i virkeligheden. Det gør noget for læsningen, i mange tilfælde lægger det lige det sidste lag af psykisk uhygge.

I den virkelige verden er Katrine Engberg gift og har en søn, som vi kan takke for titlen Glasvinge. Hun bor i København. Hendes romaner er udgivet i 20 lande og hun har de senere år været nomineret til op til flere priser, blandt andet Martha-prisen og som Årets forfatter.

Vi glæder os meget til at præsentere Katrine Engberg på Forfatterdagen og hvis du har noget, du gerne vil have vi spørger om, så send en mail til Marianne Larsen mla@grevebib.dk – så ser vi om det kan flettes ind.

Hent gratis billet til Forfatterdagen 2020.


Se og hør Katrine Engberg fortælle om København som inspiration i hendes bøger

Materialer