De store forfattere - Karen Blixen

Får du heller ikke læst de der klassikere? Nu er der hjælp at hente. Hjælpen kommer fra Mick Øgendahl, DR og Bibliotekerne.

Denne onsdag kan du se Mick Øgendahl guide dig gennem Karen Blixens forfatterskab.

Karen Blixen skrev symbolske fortællinger, hvor menneskers skæbne og livshistorie er de absolutte omdrejningspunkter. Vi kan allesammen blive klogere på os selv og på livet ved at læse Karen Blixen, og man skal ikke afholde sig fra at læse hendes forfatterskab, fordi hun for den nye læser umiddelbart kan være svær at læse. Giv det tid og vend tilbage. Men gå ikke glip af Karen Blixens forfatterskab. 

Alle Karen Blixens fortællinger kan anbefales. Men når man ønsker at træde ind i Karen Blixens univers for første gang, vil det være en god idé at begynde med novellen 'Det drømmende barn' fra Vinter-Eventyr (1942), fordi det ikke er den mest komplicerede historie at gå i gang med. Samtidig rummer den stadigvæk en grad af den kompleksitet, som er karakteristisk for Karen Blixen. 

Når man har læst 'Det drømmende Barn', kan man gå videre med 'Syv fantastiske fortællinger' og de øvrige noveller i 'Vinter-Eventyr' (1942). 'Den afrikanske Farm' (1937) er en bog med selvbiografiske elementer fra Karen Blixens mangeårige ophold i Kenya, og er blevet en verdensklassiker. Endvidere kan det absolut anbefales at læse novellen 'Babettes gæstebud' hvor Babette lægger alle sine penge, hun har vundet, sin store kærlighed og alle kræfter i at skabe et overdådigt måltid - et måltid, som bliver et billede på en kunstners frembringelse af et kunstværk. 

Karen Blixen var et eksempel på en stærk kvinde, der realiserede sig som en stor forfatter og forsøgte at drive sin farm i Afrika og er derfor ofte omtalt anerkendende af moderne feminister, selv om hun ikke selv regnede sig for at være feminist. 
(Kilde: Litteratursiden.dk)