De store forfattere - H. C. Andersen

Får du heller ikke læst de der klassikere? Nu er der hjælp at hente. Hjælpen kommer fra Mick Øgendahl, DR og Bibliotekerne

Gennem seks udsendelser guider Mick Øgendahl dig gennem 6 meget forskellige store danske forfatterskaber. H.C. Andersen, Tove Ditlevsen, Dan Turèl, Johannes V. Jensen, Herman Bang og Karen Blixen. Hvorfor blev de berømte og hvorfor holder historierne stadig? Programmerne sendes på  DR1 onsdage klokken 20.30.

I denne uge sætter vi fokus på H.C Andersen: et originalt forfatterskab, skabt af en fantasi og en smuk sproglig sans, der skabte de verdensberømte eventyr (der også kan og skal læses af voksne!), og som også udfoldede sig inden for en lang række genrer som prosa, lyrik, drama, rejselitteratur og biografi. Hans forfatterskab spejler i mange tilfælde hans personlige liv, så det er vel en medvirkende årsag til, at mange bøger om ham handler om hans liv i stedet for om hans digterværk.

Se børnebibliotekar Tine anbefale bøger der er inspireret af H.C. Andersen