To LP'er udgivet af Hun Solo på Greve Bibliotek ved pladespiller

Hun Solo for ligestilling i musikbranchen

07.10.21
Udover at have denne mission udgiver Hun Solo også god musik. Du kan låne to af selskabets grammofonplader på Greve Bibliotek.

En spritny undersøgelse, ’Repræsentation i den danske musikbranche – på og bag scenen 2021’ dokumenterer at det står virkelig sløjt til. Det er få der ikke oplever forskelsbehandling i den danske musikbranche. Nærmest kun en smal gruppe af ciskønnede hvide mænd mellem 35 og 60 år. Undersøgelsen er lavet af foreningen ’Another Life’, som arbejder for ligestilling i den danske musikbranche.

Heldigvis findes der også eksempler på en bevægelse mod større diversitet. Musikerne og sangskriverne Kirsten Stubbe og Nana Jacobi, sammen med ekspert i køn og musik Anya Mathilde Poulsen, har skabt selskabet Hun Solo. Deres mission er at ”fejre en nuanceret diversitet af udtryk og lade smukke, vilde, stærke, sensuelle, sårbare og seje kvinder og nonbinære artister udfolde deres fortællinger med power, integritet og høj kvalitet.” Hun Solo startede i 2016 med at præsentere solokoncerter, de modtager i 2020 Gaffas tak Rock-pris og udgiver nu deres kunstneres plader på eget selskab. Hun Solo rykker – Er det ikke på tide at rykke med?

Jeg vil anbefale to af selskabets virkeligt gode udgivelser, som du kan låne på dit bibliotek:

Nana Jacoby, ’Magnet sky’. Det er Jacobis fjerde soloalbum. Hun har haft flere numre i airplay på P6Beat og står her med et fuldstændigt gennemført lækkert album, på dansk. Du møder et univers af elektroniske klange, rummelige beats og et lydbillede med luft til de stærke eftertænksomme tekster. det er både smukt og utroligt lækkert produceret.

Katrine Stochholm, ’Verden består af samlinger af stykker’. Stochholm har lavet et værk med en sang for hver måned. De fleste fra Stochholms egen hånd, flettet med digte af Viggo Stuckenberg, Jeppe Aakjær, Adolph von der Recke og Mads Hansen. Stochholm bygger legesyge elektroniske lydskaber omkring teksterne, det fungerer og især er digtene smukt fortolket. Stochholm minder os om, at vi er en del af cyklus og at vi ikke kan eksistere uden at bevare naturen omkring os.

Se mere om Hun Solo på deres webside: hunsolomusic.com
Du kan hente undersøgelsen i PDF-format her: Repræsentation i den danske musikbranche – på og bag scenen 2021

Public Service på DR P1 undersøger også forskelsbehandlingen i musikbarnchen, programmet er fra mandag d. 27.09.21. Public Sevice: 'Kvinder der ændrer musikkens spilleregler'

Oprindeligt skrevet af Faaborg Midtfyn Bibliotekerne.

Materialer