Nyt Makerspace åbner på Greve Bibliotek

27.08.18
Biblioteket åbner fra september et teknologisk prototypeværksted for alle Greves borgere. Her får du adgang til 3D print, Storformatprinter, Skæremaskiner, 3D scanner, T-shirt design, Badges, elektronik og meget mere.

Hvad er et Makerspace?
Et Makerspace er et værksted der kombinerer det analoge og det digitale. Et sted til digital fabrikation, hvor du sammen med andre har mulighed for at eksperimentere med nyere teknologi og lave fx prototyper på ideer som du har. 
Makerkulturen udspringer af Open Source bevægelsen – det vil sige fra folk fra hele verden der tror på demokratisering af teknologi, software og IT. 

Hvorfor Makerspace på Biblioteket?
Biblioteket har sammen med Den Musiske Skole, lavet Makerspace for sikre at alle får fri og lige adgang til at stifte bekendtskab med ny teknologi. Ligesom vi i mange år har stillet internet, information, multimedier, musik og bøger til rådighed er det en naturlig udvikling at Greves borgere får adgang til at være kreative med teknologi.
Digital fabrikation har potentiale til at revolutionere verdens produktionsmønstre og ændre ved de arbejdsgange der udviklet via industrialisering og globalisering. Det kaldes også den tredje industrielle revolution og den skal Greves borgeres have muligheden for at deltage i. 

Makerspace indtil videre?
Vi har i løbet af det seneste år arbejdet på at få lavet værkstedet klar til borgerne.
Det betyder at vi har undersøgt muligheder. Vi har indkøbt maskiner. Vi har testet maskiner og lavet forsøgsprojekter med skoleklasser og vi har afholdt workshops, hvor vi har lavet gækkebreve, badges & T-shirts med børn og deres familier.

Hvad kan du i Makerspace?
Som borger kan du komme helt som du er og møde andre borgere og personale der kan vejlede i det basale. Det basale betyder at vi ved hvordan maskiner og programmer virker og hvad de kan. 
Du skal ikke være verdensmester i noget som helst for at være med i Makerspace, men være indstillet på at lære hvordan det virker. Det er altså ikke er et værksted hvor man lægger en bestilling, men et sted hvor man selv skal fabrikere sine designs. 
Vi er til rådighed og vil gerne lære nye ting sammen med jer.

Hvornår kan du bruge Makerspace?
Makerspace har åbent Tirsdag og torsdag fra 15.30 -18.30 samt Onsdag formiddag fra 10.00 – 13.00.
Der er ingen tilmelding, man kommer bare. Man skal dog være klar over at der kan være kø til både maskiner og personale. 
I perioder hvor vi kører projekter med skoler kan der forekomme ændrede åbningstider.

Vi glæder os rigtig meget til at se jer i Makerspace og håber at værkstedet kan være med til at gøre Greves borgere og skoleelever både teknologinysgerrige og teknologiglade.

Læs nyheder og vær orienteret om Makerspace arrangementer her: https://www.grevebibliotek.dk/makerspace