Få artikler sendt til din mail på få minutter

06.05.22
Greve Bibliotek tilbyder dig lynhurtig levering af kopier af artikler - direkte ned i din mailboks.

I Greve Biblioteks søgebase er der mulighed for direkte adgang til servicen Digital Artikelservice, hvor artikler digitaliseres og leveres til din mail fra Det Kgl. Bibliotek.

Det giver dig mulighed for at få artikler fra de over 40.000 forskellige fysiske, danske tidsskrifter, som Det Kgl. Bibliotek rummer, og som ikke ligger på nettet.

En perfekt mulighed, hvis du skriver opgave, vil have den nyeste viden inden for et givent emne eller blot mangler en bestemt artikel fra et bestemt tidsskrift.

Leveringstiden er på få minutter for artikler, som allerede er scannede, imens “nybestilte” artikler (dvs. artikler, som ikke tidligere har været bestilt) scannes og sendes til dig i løbet af maksimalt 24 timer på hverdage.

En stor del af de bestilte artikler kan leveres øjeblikkeligt, og antallet af scannede artikler øges over tid.

Sådan finder du artikler

Når du laver en søgning, vil der dukke artikler op om det, som du søger på. Du kan så vælge kun at se artiklerne, ved at klikke på 'Artikler' i menuen til venstre.

Du kan også starte med kun at søge på artikler. Vælg 'Søg i artikler' i menuen til højre i søgefeltet.


Sådan får du artiklerne

1. Online artikler

Et stort antal af de artikler, som du kan søge frem, ligger i forvejen enten online på nettet, eller er tilgængelige via de udenlandske artikelbaser, som biblioteket abonnerer på. Dem kan du læse direkte fra bibliotekets hjemmeside.

Søg på engelsk, hvis du vil finde nogle af mange artikler fra de udenlandske artikelbaser.

Du får et link til at læse artiklerne med 'Se online'-knappen i højre side.

2. Digital Artikelservice

Det nye er, at du nu også kan få leveret artikler fra fysiske tidsskrifter, der ikke ligger på nettet. Artiklerne er (eller bliver) digitaliserede på Det Kgl. Bibliotek og ved bestilling sendt til din mail. Bemærk, at servicen leverer artikler på dansk.

Digital Artikelservice kræver blot, at du er borger i Greve Kommune, har en email-adresse og er logget ind på hjemmesiden.
Du bestiller en artikel med 'Bestil digital kopi'-knappen i højre side.