Foto af bogen "Parcelhus" skrevet af Pablo Llambiás

Tema: Boligtyper i litteraturen

31.05.23
Se liste over litteratur brugt til litterær vandring i Hundige med fokus på forskellige boligtyper i byen. Du kan også tilmelde dig en litterær vandring i Tune.

Vi har for nylig afholdt første del af to litterære vandringer i Hundige, og den næste forestår stadig i Tune d. 22. juni, hvor der stadig er ledige pladser. Du kan tilmelde dig herunder, hvis det har interesse. 

Der er mange litterære værker, hvor boligområder spiller en stor rolle, fx er der stor forskel på om de litterære hovedpersoner bor i en betonblok, en strandvejsvilla eller på en gård. Der er klassikere, men også nye, gode bøger, der giver stemme til hvordan livet leves indenfor de forskellige typer af boliger. Under de litterære vandringer, som Greve Bibliotek afholder, læser læseguiden korte tekster højt for deltagerne fra forskelligt skønlitteratur, der passer til de steder, hvor der stoppes op for at læse. 

Vandringen i Hundige havde fokus på først det at være flyttet hjemmefra: Lejlighedssange af Stine Pilgaard, derefter klaustrofobisk sammenhold og det modsatte på en lille vej: Klinten af Jens Smærup Sørensen, siden det akavede møde mellem underklasse og overklasse: Frank vender hjem af Kristian Bang Foss, overfladisk overklasseliv: Hambros Allé 7-9-13 af Lotte Kaa Andersen, tvetydige minder fra en parcelhus opvækst: Parcelhus af Pablo Llambiás), racisme i underklassen: Føtexsøen af Lone Aburas, kriminalitet og vold i ghettoen: Institionaliseret af Haidar Ansari, sammenhold og fællesskab i betonblokken: Nøjsomheden af Stine Askov og endelig håb om bedre repræsentation af etniciteter i litteraturen: Langt væk og lige om hjørnet af Sara Rameh

Således kom vi følelesmæssigt og tankevækkende vidt i og omkring i de meget forskellige typer af boligområder, der ligger på meget kort afstand i Hundige. 

Næste vandring foregår, som nævnt, i Tune og der vil være gengangere af deltagere, men altså også plads til nye tilmeldinger.

Læs mere om og tilmeld dig den litterære vandring i Tune

Stine Pilgaard: Lejlighedssange
Jens Smærup Sørensen: Klinten
Kristian Bang Foss: Frank vender hjem
Lotte Kaa Andersen: Hambros Allé 7-9-13
Pablo Llambiás: Parcelhus
Lone Aburas: Føtexsøen
Haidar Ansari: Institionaliseret (digte) 
Stine Askov: Nøjsomheden
Sara Rameh: Langt væk og lige om hjørnet (digte)

Materialer