Store digtere: Michael Strunge

12.01.18
I juni 2018 ville Michael Strunge være fyldt 60 år, og i den anledning kommer der en ny film om ham: ”Michael Strunge - Væbnet med ord og vinger”.

Filmen er instrueret af Torben Skjødt Jensen og har premiere i danske biografer den 11. januar og kommer til bibliotekerne senere på året.

Michael Strunge er en central del af dansk litteratur i 1980’erne og tæt forbundet med periodens øvrige digtere som Søren Ulrik Thomsen, Pia Tafdrup og Bo Green Jensen.

1980’erne er også en periode, hvor store danske forfattere, der fik deres folkelige gennembrud langt senere, debuterede, f.eks. Carsten Jensen, Peter Høeg og Jens Christian Grøndahl, og Dea Trier Mørch udgav nogle af sine vigtigste bøger her.

”Væbnet med vinger” står der på Michael Strunges lille gravsten på Assistens Kirkegård i København. Han sprang i døden en martsdag i 1986 og efterlod sig 11 digtsamlinger og et navn, der på mange måder er blevet synonymt med den danske firserlyrik. Rytmiske og voldsomme er hans digte, åbent sansende i byen, tiden og natten. Det er neon og punk, det er inspireret af David Bowie, og det er helt sit eget værk. Der er også en oprørsk, samfundskritisk tone i værket.

Oprindeligt skrevet af Forfatterweb

Tags
Materialer