På bibliotekarens natbord

11.06.18
Faktapræget spændingsbog, hverdagsskildringer, tegneserier og godnatlæsning for børnene hober sig op på denne bibliotekars natbord.

Steffen Jacobsens nyeste bog "Da blev jeg Døden" handler om atomvåbenkapløbet i slutningen af 2. verdenskrig.
Bogen finder sted i Los Alamo, New Mexico, hvor atombomben blev fremstillet og testet og vi følger Niels Bohr og Oppenheimer (hvis citat har lagt navn til bogen) og en masse af datidens vindenskabsmænd og ikke mindst Niels Bohrs nevø David Adler som er bogens fortæller. Men ikke alle er, hvad de udgiver sig for at være og hvordan er russerne kommet i besiddelse af fortrolige dokumenter?
At blande fiktion med fakta er for mig, en god måde at blive oplyst om virkelige hændelser og denne her er både lærerig og spændende.

En helt anden type bog er Nikolaj Zeuthens "Buemundet Guitarfisk" som med hverdagssituationer beskriver livet for en hårdtprøvet forfatter og hans hverdag med kone, børn, presset fra omgivelserne og en husleje der jo skal betales.
Den har en forholdvis humoristisk tilgang til emnet og der er mange situationer, jeg kan nikke genkendende til fra mit eget liv. (Så er det altså ikke bare mig der er tosset)

Biblioteket har fået en væld af nye tegneserier/graphic novels og en af dem jeg er er faldet for, er den nye serie af Robert Kirkman (The Walking Dead) kaldet Outcast.
Denne kredser ikke om zombier, men om dæmoner og djævelsbesættelse i en mindre by i Amerika. Ikke så uhyggeligt som det lyder, men virkelig spændende.

Når der skal læses højt for børnene er der lige for tiden gode grin med "Stinkbombe & Ketchupfjæs" af John Dougherty. Om to søskendes jagt efter de Grumme Grævlinger i landet Heltopskur. En selvlæsningsbog fra ca. 10 år eller højtlæsningsbog fra 8 år. Indtil videre er der to bind i serien og den er både for drenge og piger.
 

Materialer
Steffen Jacobsen (f. 1956): Da blev jeg Døden
Reservér
  • Bog

Da blev jeg Døden

Af Steffen Jacobsen (f. 1956) (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Buemundet guitarfisk : en prekær komedie : roman

Af Nikolaj Zeuthen (2018)
Læs mere
Reservér
  • Tegneserie

Outcast. Volume 1, A darkness surrounds him

Af Robert Kirkman, Paul Azaceta (2015)
Læs mere
John Dougherty: Stinkbombe & ketchupfjæs og de grumme grævlinger
Reservér
  • Bog

Stinkbombe & ketchupfjæs og de grumme grævlinger

Af John Dougherty (2015)
Læs mere