Noget der ligner Jesper Wung-Sung

Mange af os har læst Jesper Wung-Sungs roman En anden gren. Læs med her, hvis du synes, det er et spændende tema

Mange af jer har læst Jesper Wung-Sungs biografiske roman En anden gren, hvori forfatteren beretter om, hvordan hans oldefar, San Wung Sung, kom til Danmark for sammen med en række andre ligesindede på barbarisk vis at blive udstillet i Tivoli i 1902.

I 2018 udgav den danske forfatter Malene Ravn romanen I dine øjne, som tager udgangspunkt i præcis den samme situation: At en gruppe kinesere blev hentet til Danmark for at blive udstillet i Tivoli. I dine øjne bygger også på virkelige hændelser, men handler om næste led, nemlig om Erik der er søn af en af de kinesiske mænd fra gruppen.

Udstillingen i Tivoli 1902 var bestemt ikke en engangsforestilling. Der fandt lignende ydmygende menneskeudstillinger sted både andre steder i og udenfor Danmark og af andre mennesker end kinesere. I bogen Menneskeudstilling kan du læse om datidens menneskesyn, og om hvordan de udstillede mennesker blev betragtet og behandlet. Bogen giver både et tidsbillede af samtidens kultur og overbevisning i Danmark på det tidspunkt men læsningen giver bestemt også stof til eftertanke i dag...

Af Greve Bibliotek ( )
08.01.19