Foto af Morten Pape

Mød Morten Pape til Forfatterdagen 2021

16.06.21
Så afsløres sidste forfatter til den store forfatterdag d. 2. oktober. Morten Pape, der har skrevet 'Planen' og 'Guds bedste børn', kommer!

De to sidste uger har vi afsløret at Mich Vraa og Eva Tind kommer til Forfatterdagen 2021 og fortæller om henholdsvis 'Pigen fra det store hvide skib' og 'Kvinden der samlede verden'.

I dag kan vi løfte sløret for den sidste forfatter, der kommer til Forfatterdagen. Det er nemlig Morten Pape, der lige omkring Forfatterdagen 2021 vil udkomme med romanen 'I ruiner', der som sidste del af en "amagertrilogi" vil omhandle krakket af Amagerbanken og den påvirkning det har på en familie på Amager.

Vi håber meget at han vil fortælle om den spritnye roman til vores litteraturformidler, der vil interviewe ham.

Litteratursiden portrætterer Morten Papes forfatterskab sådan her:
"Morten Papes romaner rammer dig i hovedet som brokker af den beton, hvor han er vokset op, og hvorom hans fortællinger kredser; Urbanplanen på Amager, ghettoen med al dens vold, had og racisme. Han vandt DR Romanprisen 2019 for 'Guds bedste børn'.

Pape debuterede i 2015 med murstensromanen 'Planen', der handler om opvæksten i den amagerkanske ghetto. Urbanplanen danner rammen for en moderne dannelseshistorie, der samtidig formidler de seneste 20 års danmarkshistorie set fra ghettoen. Udover at skildre hvordan det har været at vokse op i et multikulturelt kvarter, hvor vold og kriminalitet er en del af dagligdagen, fortæller den selvbiografiske roman også, hvordan en familie på bunden af samfundet langsomt går i opløsning. Historien spænder i tid helt fra Mortens tidlige barndom og frem til, at han som ung voksen vender tilbage til sin gamle skole som lærervikar. Det er en gribende og barsk historie, der i den grad kryber ind under huden. Romanen fik gode anmeldelser og modtog desuden Debutantprisen på Bogforum.

I 2018 fulgte Morten Papes anden roman 'Guds bedste børn' fra samme miljø. En hjerteskærende og kvalmende fortælling om racisme, vold og svigt. Ti år tidligere blev det 16-årige avisbud Deniz Uzun dræbt med et kølleslag af en 15-årig dreng, mens han sad på en trappe og spiste pizza med sin ven. Drabet var ifølge politiet fuldstændig umotiveret, men vidner til mordet var ikke i tvivl om, at der var tale om en racistisk hadforbrydelse. Papes roman er fiktion, men den bygger på sagen om drabet på Deniz Uzun. 'Guds bedste børn' vandt Dr Romanprisen i 2019."

Du kan allerede nu sikre dig din billet til Forfatterdagen 2021.
Klik her og læs mere og bestil en gratis billet til Forfatterdagen 2021

Materialer