Mathilde anbefaler

08.10.19
Mathilde går i 9. klasse på Damagerskolen. Mathilde har læst rigtigt mange bøger og her er hendes Top 6.

Jenteloven – af Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch
Jenteloven er skrevet af to norske piger, der begge har kæmpet med spiseforstyrrelser, depressioner og følelsen af, at de skal passe ind i en speciel model, der bare ikke passer på dem. De har derfor valgt at skrive Jenteloven, som er en guide til ”feministisk førstehjælp”. Den hjælper til at forstå, hvorfor mange piger har det, som de også selv har haft det. Den er bygget op om pigernes egen version af Janteloven, som de mener alle kan følge, om de så er feminist eller ej.
Jenteloven er god hvis man er interesseret i feminisme, eller hvis man gerne vil prøve at forstå det.   

Love, Simon (Simon vs. The homo sapiens agenda) – af Becy Albertall
Love, Simon handler om teenagedrengen Simon. Han er helt normal, hans venner er helt normale, hans familie er helt normal, han har det godt, men alligevel er der noget han ikke kan få sagt. Simon er homoseksuel, og skrækslagen for at sige det til nogen. Lige indtil den dag han over internettet møder Blue. Blue er også homoseksuel, og Simon og ham skriver anonymt til hinanden hver dag. Men så en dag sker der hvad der ikke måtte ske. Der er en anden der finder beskederne, mellem Simon og Blue, og truer med at afsløre Simon. Det hele ville også bare være meget nemmere, hvis heteroseksuelle også skulle springe ud…  
Love, Simon er en fantastisk historie om kærlighed, venskab og tvivl.

The darkest minds – Alexandra Bracken
Alle børn i hele USA er blevet ramt af en meget forfærdelig sygdom. Den første Ruby ser er et barn i hendes skole. Snart falder alle som fluer – inklusiv Ruby. Hun bliver sendt afsted til et sted for de syge børn, men hun opdager hurtigt hvad der i virkeligheden foregår. Alle børnene er blevet opdelt i farver, der viser hvor farlige de er. Ruby snyder systemet, men hun ved at hun ikke kan blive ved. Hun må finde en vej ud, men hvordan gør hun det, når der altid er tusinde øjne på hende?
The darkest minds er en dystopisk bogserie, første bog er også lavet på film.

Vildheks – Lene Kaaberbøl
Clara er helt normal, og faktisk lidt kedelig pige. Hun er ene barn, og går i skole som  alle andre. Men hele hendes liv bliver en dag vendt på hovedet, da en kæmpe stor kat blokere hendes vej til skole. Den river hende, og hun bliver meget syg. Hendes mor kan ikke se andre muligheder, end at tage Clara til hendes moster. Men Clara vidste ikke en gang at hun havde en moster, og hvorfor skulle hun være dygtigere end lægerne? Alle hendes spørgsmål bliver besvaret, men ikke med det svar hun havde forventet. Hun bliver kastet ind i vildverdenen, men vil hun hellere det end hendes normale liv?
Vildheks er en rigtig god serie at starte med, hvis man gerne vil begynde at læse fantasy.

The selection – Kiera Cass
Amarica er i en af de nederste kaster. Det betyde at hun lever i fattigdom, og hun kommer aldrig til at kunne leve i gode forhold, med mindre hun gifter sig op, eller bliver så rig at hun kan købe sig op. Hun har planlagt hele sig liv, og hun ved hvad hun vil, lige indtil at hun bliver valg til udvælgelsen. Nu bliver hun tvunget til at kæmpe for kronprinsens hjerte, i en kamp mod meget rigere, meget smukkere og meget finere piger. Hun har ikke en jordisk chance for at vinde – men hvis hun gør kan hun rede hendes familie fra evig fattigdom…  
The selection er en bogserie, i den dystopiske genre. Den er både fyldt med spænding, action og kærlighed, og er derfor tit noget for alle.  

En flænge i himlen – John Green  
Hazel har kræft i lungerne. Hun ved at hun er meget syg, og hun ved at hun nok dør ung. Hun går i en støtte gruppe, der normalt ikke er noget hun glæder sig til. Men en dag møder hun Gus. Han har også kræft, og de danner hurtigt et dybt forhold. Gus er ikke lige så bange for døden som Hazel, og sammen er de ikke bange. Men hvad nu hvis der kommer en dag, der skiller dem ad for evigt?
En flænge i himlen er en smuk historie, om to mennesker der lever livet så godt de kan.

 

 

Materialer