Foto af Anne Lise Marstrand-Jørgensen med DR-Romanprisen 2021 i hånden
Foto: Michael Hvilhøj. © DR

'Margrete 1' vandt DR Romanprisen 2021

14.06.21
I lørdags blev det afsløret at Anne Lise Marstrand-Jørgensens roman om Margrete d. 1. fik flest stemmer fra DR Romanlæseklubberne over hele landet.

Overrækkelsen af DR Romanprisen 2021 blev overrakt på Dokk1 i Aarhus og kunne ses live på Litteratursiden.dk hjemmefra stuerne. 

I nomineringen til prisen fik 'Margrete 1' flotte ord med på vejen. Her bliver den blandt andet kaldt en "en helt eventyrlig roman, som man som læser forsvinder ind i. Men samtidig fungerer den som vores spejl, eller måske snarere troldspejl, som vi kan stirre på vores nutid igennem."

Du kan læse meget mere om overrækkelsen og Anne Lise Marstrand-Jørgensens kommentarer til den her på DR.dk 

Læs om de øvrige nominderede her på vores hjemmeside

Om DR Romanprisen

DR Romanprisen er en læserpris, som hvert år gives til en aktuel dansk forfatter, der har leveret en enestående roman.

DR og Litteratursiden.dk udvælger sammen seks bøger som kandidater til prisen, der læses og diskuteres af læseklubber på en lang række af landets biblioteker.

Herfra vælges tre finalister.

I år var de seks kandidater til prisen: 'Katalog over katastrofer' af Stine Askov, 'Hvor lyset er' af Malene Ravn, 'Penge på lommen' af Asta Olivia Nordenhof, 'Det Danmark du kender' af Peder Frederik Jensen, 'Meter i sekundet' af Stine Pilgaard og 'Margrete 1' af Anne Lise Marstrand-Jørgensen (VINDER).

Den endelige vinder er fundet via afstemning fra deltagerne i læseklubberne.

Materialer