Foto af kvinde, der sidder og læser på en tablet

Mangler du en læseklub for bøger på engelsk?

18.06.21
Læser du engelsk litteratur? Og vil du deltage i et globalt læsefællesskab? Så er Big Library Read lige noget for dig.

Big Library Read er verdens største digitale e-bogsklub, og flere end 19.000 biblioteker verden over er med. Tre gange om året kan du gennem dit lokale bibliotek låne en engelsksproget e-bog, og læse den samtidig med tusinder af andre læsere verden over. Bogen udvælges af bl.a. bibliotekarer, og bogklubben faciliteres af OverDrive, som er leverandør for eReolen Global. 

Læs mere om Big Library Read

Hvad læser vi næste gang? 

Sommerens bog, ’The Quiet Girl’, er en snedigt konstrueret psykologisk thriller skrevet af den amerikanske forfatter S.F. Kosa. Bogen er perfekt for læsere af nervepirrende domestic noir, som ’Kvinden i toget’ og ’Kvinden der forsvandt’.  

Nygifte Alex vender hjem til et tomt vinglas, en efterladt vielsesring og en forsvundet kone. Han erfarer, at hans kone har gemt på en mørk hemmelighed, og den eneste måde at finde hende på er at udforske hendes fortid. Men er Alex parat til at acceptere den grimme sandhed?

’The Quiet Girl’ bliver læst og diskuteret i perioden fra d. 28. juni til 12. juli.

Læs bogen med eReolen Global 

Spændende og levende litteraturdebat 

Ingen bogklub uden en diskussion, som foregår online med hele verden. Diskussionen er helt uforpligtende og åben i hele perioden. Besøg det online diskussionsforum.

Du kan f.eks. fortælle, hvad du synes om bogen og dens temaer og få et indblik i andre læseres oplevelse af bogen. Nogle gange deltager bogens forfatter også i diskussionen. Du kan finde idéer til diskussion af bogen. Se mere på den aktuelle bogs kampagneside. 

En personlig oplevelse med Big Library Read

Litteraturformidler Kathrine Nielsen fra Odense har tidligere deltaget i læseklubben, og fortæller her om sin oplevelse: 

"En af de fantastiske ting ved Big Library Read er, hvor nemt det er at læse samme bog med andre samtidig uden, at man skal koordinere, om man kan få bogen hjem samtidig fra forskellige biblioteker. Jeg har en veninde i USA, som jeg ofte læser sammen med, og det er altid lidt af en udfordring at få skaffet samme bog samtidig – men fordi Big Library Read finder sted på tværs af landegrænser og er tilgængelig med det samme, er det nemt for os at give os i kast med læsningen i fællesskab."

Oprindeligt skrevet af Lotte Tøstesen, Roskilde Bibliotekerne.