Læsernes Bogpris 2019 del 4

15.03.19
Vær med i afstemningen om Læsernes Bogpris 2019. Stem på din favorit og læs vores anbefalinger af bøgerne.

Prisen på 100.000 kr uddeles af Danmarks Biblioteksforening og Berlingske i tæt samarbejde med de danske folkebiblioteker, bibliotek.dk og litteratursiden.dk, men det er din stemme, der er med til at afgøre valget.
Du kan stemme til og med 7. april. Vinderen afsløres ved Danmarks Biblioteksforenings årsmøde den 12. april 2019.

Stem her

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal stemme eller vil have inspiration til din næste læseoplevelse, fremhæver Greve Bibliotek hver dag resten af ugen, to af de nominerede bøger.

Dagens to bøger på årets liste er skønlitteratur.

Den første bog er Alberte Windings "Kastevin - erindringsglimt fra en barndom". Rosinante
En bog om svigt. Om kreative forældre, der havde mange talenter, men ikke evnede at se deres barn.
Om det mørke, der var omdrejningspunktet i Alberte Windings barndom: Morens selvmord da datteren var 8 år.
Men også en fortælling, der rummer masser af lys, poesi og kærlighed.

Den anden bor er Theis Ørntofts "Solar". Gyldendal
Det begynder realistisk med økodigteren Theis' vandring på Hærvejen.
Men herfra ryger vi på et hallucineret (road)trip. Til dyriske underverdener, ind i computeruniverset, ud på vejene.
Fra Vestegnen til Sydeuropa, fra livets oprindelse til en dystopisk fremtid. Fascinerende og berusende.