Kvinde med ipad

I fell into a book and I can't get out

22.01.21
Læs de fede prequels, nye noveller og ekstra materiale fra dit yndlingsunivers!

Kender du det der med at blive fuldstændigt opslugt af et bog-univers?

Du kan slet ikke vente med at læse videre og i pauserne tænker du stadig på hvad er mon sker i næste kapitel. Du identificerer dig 100% med hovedpersonen og måske er du endda lidt forelsket i ham eller hende – eller i andre af bogens persongalleri.
Når bogen er færdig føler du dig lidt fortabt. Den verden du i ugevis har været en del af, er nu væk og du ved ikke helt hvad du skal stille op med dig selv. Bogens univers bliver ved med at husere i dit hoved – slutningen bliver analyseret igen og igen. Måske sørger du over slutningen eller glæder dig over den. Du savner personerne, som du jo har lært at kende på godt og ondt og du har slet ikke lyst til at gå i gang med en ny bog.

Heldigvis er der håb forude!

Forfatterne har nemlig også ofte svært ved at slippe det univers og persongalleri, de ofte har brugt år på at opbygge. Derfor kan flere af dem finde på at skrive små mini-historier der knytter sig til det store univers. Det kan f.eks. være en prequel eller en novelle, hvor man ser handlingen fra en bipersons synspunkt eller man hører om hovedpersonens fortid. Det er ofte kortere historier, som i serie-rækkefølgen kan hedde 0.5 eller 1.5 – alt efter hvor i serierækken de ligger.

Brug eReolen Global

Desværre er der mange af disse mini-noveller der aldrig udkommer i Danmark – og i hvert fald ikke på dansk. Derfor kommer du ikke til at se dem på bibliotekets hylder.
Dit lånerkort er dog alligevel adgangsbilletten til de små lækkerbiskener! Med det kan du nemlig få adgang til eReolen Global, hvor titlerne kan læses på engelsk på din telefon, iPad eller PC.

Nedenfor kan du se nogle eksempler og ellers gå på jagt på eReolen Global ved at søge på dine favoritserier. Få adgang til eReolen Global her, hvor du også kan læse hvordan du gør.

Materialer