Foto af de to læseguides, der afholder Højtlæsning & samtale

Højtlæsning & samtale - fællesskab med fokus på tekster

15.02.23
Vi inviterer nu indenfor i litteraturens verden med en ny slags læsegruppe. I en mindre gruppe læser bibliotekaren tekster højt og vi tager sammen en uforpligtende samtale om det vi har hørt.

Nysgerrig? Her er lidt mere info om Højtlæsning & samtale:

Forløbet strækker sig over fem tirsdage på Greve Bibliotek. Første gang er d. 28/2 kl. 15 – 16.30 og de følgende fire tirsdage. Gratis, men bemærk tilmelding til hver mødegang.

Til hvert møde vil gruppens læsevejleder og bibliotekar læse højt fra en novelle eller digtsamling, og bagefter deler vi tanker og følelser som teksterne vækker i os. Der er ikke nogen forventninger til forståelse eller viden om litteratur på forhånd – teksten er et mødested for samtaler om oplevelser i livet og følelser, som man her får mulighed for at dele.

Alle kan være med, og man skal ikke forberede sig fra gang til gang. Der er indlagt pauser undervejs.

Vi benytter metoden guidet fælleslæsning. Lidt mere om den:
Udover muligheden for at danne nyt netværk og indgå i et fællesskab, kan metoden guidet fælleslæsning hjælpe med at gøre deltagerne klogere på sig selv, på andre og bidrage til bedre livskvalitet. Det kan være at man bliver bedre til at håndtere udfordrende livssituationer, svære følelser, sundhedsudfordringer og lignende, men frem for alt er det en måde at møde nye mennesker man ikke kender, som man kan snakke om livet med ud fra oplæst litteratur.

Klik her og tilmeld dig "Højtlæsning & samtale"