Foto af romanen Rampen af Jesper Stein

Bibliotekaren anbefaler... 'Rampen'

13.01.21
Romanen 'Rampen', skrevet af Jesper Stein, er en meget velskrevet autofiktiv roman om universelle problematikker, som mange, desværre, kan spejle sig i.

Rampen er krimiforfatter Jesper Steins egen ungdomshistorie med fokus på forholdet til sine forældre, der gennemgik en hård skilsmisse, da han var 17. Begge forældre blev efterhånden alkoholiserede og Jesper Stein lægger ikke fingre imellem omkring sin egen alkoholisme gennem bogen.

Jesper Steins mor bliver forladt af hendes mand, litteraten Finn Stein Larsen, til fordel for en ca. 30 år yngre kvindelig studerende og det tager enormt hårdt på hende. Hun tager Jesper som en slags gidsel, der skal tilfredsstille hendes behov for bekræftelse og opbakning til had til eksmanden.

Der er således et meget tungt og anklagende indhold i den autofiktive roman, som godt kunne blive hen at føles for privat og anstrengende at dykke ned i, men Jesper Stein skriver aldeles fremragende og får følsomt og nuanceret behandlet nogle universelle problematikker, som mange mennesker, desværre, kan spejle sig i.

Hvis du kunne lide Fruen af Malene Lei Raben eller andre af den slags autofiktive opgør med forældreskabet, vil du virkelig kunne lide Rampen.

Materialer