Betaling af gebyrer og erstatninger

Her kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål om betaling af gebyrer og erstatninger.

Se også bibliotekets låneregler

Fra 21. marts 2022 overføres nyoprettede gebyrer og erstatninger til Mit Betalingsoverblik.

Der er ingen ændringer i bibliotekets gebyrsatser i forbindelse med skiftet til Mit Betalingsoverblik.

Se gældende takster for gebyrer og erstatninger

Mit Betalingsoverblik

Mit Betalingsoverblik er en selvbetjeningsløsning der samler alle mellemværender og gæld til Greve Kommune i ét samlet overblik.

På din lånerprofil her på hjemmesiden, under punktet "Mellemværende", kan du se alle mellemværender – både dem der er overført til Mit Betalingsoverblik og dem der endnu ikke er overført.

Hvis du ikke allerede er logget ind, kan du klikke her for at komme til din oversigt over mellemværender.

Vær opmærksom på at kun mellemværender der er overført fra bibliotekssystemet til kommunens økonomisystem, vil kunne ses i Mit Betalingsoverblik.

Betalingsmuligheder

Mit Betalingsoverblik tilbyder følgende betalingsmuligheder:

  • VISA/Dankort
  • Mastercard
  • MobilePay

Mellemværender kan også betales via netbank eller i banken.

Mellemværender der endnu ikke er overført til Mit Betalingsoverblik, kan fortsat betales med betalingskort her på hjemmesiden.

Kan jeg betale mine mellemværender på biblioteket?

Bibliotekets personale kan ikke tage imod betaling, men du kan benytte bibliotekets publikums-pc'er og betale med betalingskort via din lånerprofil på www.grevebib.dk.

Hvordan kan jeg betale en regning på Mit Betalingsoverblik, hvis jeg eller mit barn ikke har MitID?

Hvis du eller dit barn ikke har MitID, fremsendes automatisk et girokort med posten, som kan betales i (net)banken.

Gebyrer oprettet før 21. marts 2022, der endnu ikke er overført til Mit Betalingsoverblik, vil fortsat kunne betales her på hjemmesiden – uden brug af MitID.

Jeg kan ikke se mine gebyrer på Mit Betalingsoverblik

Mellemværender oprettet før 21. marts 2022 vil først blive overført til Mit Betalingsoverblik senere.

På din lånerprofil her på hjemmesiden, under punktet "Mellemværende", kan du se alle mellemværender – både dem der er overført til Mit Betalingsoverblik og dem der endnu ikke er overført.

Betalingsfrister

Hvis du får et gebyr for at aflevere for sent eller skal erstatte et materiale, vil du automatisk få tilsendt en faktura i din e-Boks med en betalingsfrist på 10 dage.

Fakturaen vil blive udsendt fra kommunens økonomisystem, og vil derfor se lidt anderledes ud end du er vant til fra bibliotekets saldoopgørelser.

Betaler du ikke inden betalingsfristens udløb, vil du modtage en rykker fra kommunens opkrævning. En rykker fra Opkrævningen koster 250 kr. i administrationsgebyr for gebyrer og 100 kr. for erstatninger.

Har du modtaget en rykkerskrivelse fra Opkrævningen, skal rykkeromkostningerne betales – også selvom du har afregnet dit mellemværende med biblioteket.

Hvis man helt vil undgå risikoen for at overskride betalingsfristerne, er det muligt at tilmelde Mit Betalingsoverblik til Betalingsservice.

Hvorfor står der på min lånerprofil, at jeg mangler at betale?

Efter at have gennemført en betaling på Mit Betalingsoverblik, kan der være en mindre forsinkelse, inden oplysningerne er opdateret her på grevebib.dk og i Biblioteket-appen.

På Mit Betalingsoverblik kan man med det samme se når et mellemværende er blevet betalt.

Jeg synes det lyder kompliceret, hvorfor laver I om på det?

Der er kommet nye krav til hvordan systemer skal kunne håndtere borgeres gæld og betalinger. Disse krav understøttes ikke af det fælles nationale bibliotekssystem, og ville kræve en stor udvidelse af systemet med en række funktionaliteter som allerede findes i kommunernes økonomisystemer. Det er derfor blevet besluttet, at det er bedst at lade økonomisystemerne håndtere betaling og afstemning, fremfor at bygge det ind i bibliotekssystemet.

Jeg har spørgsmål til mine mellemværender

Selvom kommunen har overtaget opkrævningen af bibliotekets mellemværender, kan du stadig spørge os på biblioteket, hvis du har spørgsmål til dine gebyrer eller erstatninger.

Du kan finde vores kontaktoplysninger ved at klikke her.

Hvis der er noget vi ikke kan svare på, kan du også kontakte Opkrævningen i Greve Kommune.

Læs mere om Mit Betalingsoverblik på Greve Kommunes hjemmeside