Makerspace & skoler

I makerspace indbyder vi til samarbejde omkring kreative og innovative designprocesser - gerne med litteraturen som omdrejningspunkt.

Biblioteket har indkøbt diversen digitale teknologier såsom 3D printere, 3D penne og folieskærer.
Derudover har vi badgemaskine, varmepresse, skæremaskine og storformatprinter.

Vi lægger op til at skolerne bruger vores makerspace som supplement til litteraturforløb, hvilket vi flere gange har gjort med succes.
Vi oplever, det er meningsfyldt for eleverneat arbejde med litteratur og teknologi i en fælles ramme og vi oplever at "svage elever" viser nye sider af deres faglighed.

Eksempler på makerspace/litteraturforløb:

• Ole Lund Kirkegaard (3. klasse)
    Eleverne læste "Lille Virgil og dragen".
    Forløbet bestod af booktalks (drager i litteraturen), badges (tegn din egen drage), plakatdesign og design af 3D printet drage i TinkerCad eller Minecraft.

• Kim Fupz Aakeson (6. klasse)
    Eleverne læste "Engelbert H og den sidste chance".
    Forløbet bestod af introduktion til innovation, introduktion til makerspace, udarbejdelse af stop-motion film (inklusiv 3D printet objekt), fernisering på biblioteket.

• Lystlæsningsforløb (5. klasse)
    Eleverne læste selvvalgte bøger i grupper.
    Forløbet bestod af booktalks, udvælgelse af bøger og læsning af dem, udarbejdelse af bog-bentos i grupper (inklusiv 2 objekter udarbejdet i makerspace), fernisering og udstilling på biblioteket.

• Escaperoom (5., 7. + 9. klasse)
    Elever fra 5. klasse skrev, i samarbejde med forfatter Jan Kjær, en kort historie: "Englejægeren #0".
    7. og 9. klasse omsatte denne historie til et rigtigt escaperoom forløb som blev opstillet på biblioteket til glæde for mange børnefamilier i Greve og omegn.

Ovenstående er alle skræddersyede. Det er vigtigt for os at forløbet udarbejdes i samarbejde med læreren.

Udenfor skoletid har makerspace åbent på følgende tider:
Tirsdag: 15:30 - 18:30 (med personale)
Torsdag: 15:30 - 18:30 (uden personale)

Husk der skal bestilles tid, hvis man vil bruge makerspace i fritiden. Det gøres her: https://www.grevebibliotek.dk/tags/booking-af-makerspace

Spørgsmål?
Kontakt Sonny på son@grevebib.dk