Læsehunde i Greve

Der er to læsehunde i Greve Kommune, som glæder sig til at lægge ører til en god historie fortalt af børn med læsevanskeligheder af enhver art.

Vi har læsehunde på biblioteket og i Borgerhuset.

Hvad er en læsehund?

En læsehund hjælper børn med læsevanskeligheder. Barnet kommer i forløb hos læsehunden og dens læsehundefører – begge naturligvis certificeret fra læsehundeforeningen, og læser sammen med hunden. Barnet læser primært for hunden, ikke for den voksne, som er der for støtte og spørgsmål.

Når børn læser for hunden skabes der ro og tryghed og læsning bliver en positiv oplevelser for barnet. Erfaringer her i Greve og generelt om projektet Læsehunde viser at børnene rykker sig markant i deres læsning efter et læsehundeforløb og ikke mindst at de finder større glæde ved læsning.

Du kan læse mere om foreningen Læsehunde på www.læsehunde.dk

Tilbuddet er gratis.

Hvordan melder jeg mit barn til et læsehundeforløb?

Vi har to forskellige læsehunde i Greve Kommune. Nedenfor kan du se kontaktinformationer på de forskellige hunde og deres ejere. Du kan kontakte dem der holder til tættest på jer eller du kan kontakte flere og høre om de har tid. 

I Greve kan du møde følgende læsehunde:

Geggo og Maria
Geggo er en fin lille islandsk fårehund med et bredt smil, og holder til sammen med Maria på Tune Bibliotek. Geggo er en kærlig hund, der elsker at sidde og lytte til gode historier.
Maria og Geggo kan kontaktes på: vangbusch@hotmail.com

Oscar og Inge
Oscar er en australsk shepherd og en rigtig garvet læsehund, hvis karriere går helt tilbage til 2015. Han er en charmerende kælepotte der elsker at blive krammet og høre gode historier. Oscar holder til sammen med sin ejer Inge i Borgerhuset.
Inge og Oscar kan kontaktes på: stentzer@mail.dk