Børnearrangement

Unyttige historiefacts

I anledning af Bibliotekernes Festival For Historie inviterer vi til et sjovt og lærerigt foredrag med manden bag Facebook-siden ”Unyttige Historiefacts”.
Tid
16:00 - 17:30
Bibliotek
Greve Bibliotek
Adresse

Portalen 2
2670 Greve
Danmark

Vidste du, at før den nuværende version af fodbolden blev designet, der var den lavet af blæren fra grise? Eller at Tycho Brahe havde en elg som kæledyr, der til en fest drak sig fuld i øl? Og at Singapore i 1942 blev angrebet af japanske tropper på cykel?

Det og meget, meget mere vil Michael Frederic Hvid Hawkins lære os meget mere om, når han besøger Greve Bibliotek med sit foredrag ”En (U)nyttig Verdenshistorie”. 

Michael er cand.mag. i Historie og Engelsk samt lektor på Aalborg Katedralskole og ved siden af sin primære beskæftigelse kører han Facebook-siden ”Unyttige Historiefacts,” hvor det er historiens fodnoter, der bliver fremhævet. Målet er at gøre historie interessant og relevant og konceptet bygger derfor på en alternativ historieformidling.

Underholdningsværdien er høj, når Michael Frederic Hvid Hawkins udfolder verdenshistorien ved hjælp af de populære bøger, ”Unyttige historiefacts.” Det bliver en eftermiddag, der på bedste vis blandet humor og historisk viden i en dejlig cocktail. Eftermiddagen inviterer til latter og refleksion, og du vil gå herfra med tanker om både fortid og nutid samt menneskets til tider forunderlige størrelse.

For børn og unge fra 14 år.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.