Voksenarrangementer

Vejen til Genforeningen i 1920.

16.09.20
I anledning af 100-årsjubilæet for Genforeningen i 1920 byder Greve Museum og Greve Bibliotek i fællesskab velkommen til en foredragsrække om Genforeningen, og om krig, grænser, Danmark og Tyskland dengang og i dag.

Forholdet til Tyskland og vejen til en genforening med sønderjyderne var de store spørgsmål i dansk politik fra 1864 til 1920. Vejen var lang og dramatisk, den udenrigspolitiske kurs slingrede, og danskerne var langt fra enige. For de fleste blev Genforeningen en lykkelig begivenhed, men for nogle blev Genforeningen en slem skuffelse. Lige til det sidste blev der kæmpet for både en nordligere og en sydligere grænse.
V. Kristian Bruhn, museumsinspektør, Mosede Fort.

Der serveres en lækker sønderjysk kvalitetsøl til.

Køb samlet billet til alle 4 arrangementer og spar 50 kr.

Greve Bibliotek og Greve Museum afholder i alt 4 arrangementer om genforeningen i efteråret 2020. For 150 kr. kan du købe en billet der gælder til alle 4 arrangementer. Gem billetten og medbring samme billet til arrangementerne.

De andre arrangementer er:

23. september - Europas grænser i 100 år - fra afslutningen af 1. verdenskrig til i dag

30. september - Psyksike krigsinvalider i sønderjylland efter 1. verdenskrig

7. oktober - Konflikt - sameksistens - venskab?

Bemærk, at fotografering af arrangementet kan forekomme til brug på Facebook og hjemmeside.
Læs Greve Kommunes retningslinjer for offentliggørelse af billeder og film.