Foto: Simon Nørlev Vraa

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
40 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Voksenarrangementer

Tre dage i april: Forfattersamtale

20.09.22
Kom til forfattersamtale med Jesper Bugge Kold og Mich Vraa om romanen 'Tre dage i april', opfølgeren på deres fælles succes 'Pigen fra det store hvide skib'.

Forfatterduoen Jesper Bugge Kold og Mich Vraa er aktuel med den gribende historiske roman 'Tre dage i april'. Om Dagmar, der i 1945 stiger på en af de hvide busser for at redde én bestemt mand. 

Vi er i april 1945. Krigen nærmer sig sin afslutning, men i det sønderrevne Tyskland udkæmpes der stadig blodige kampe, byer bombes, og mennesker dør i stort antal. I Vamdrup bor 27-årige Dagmar, redaktør Poul Valgrens hustru og mor til deres to små døtre. Poul har været forsvundet i et år, siden Gestapo hentede ham og førte ham væk til en uvis skæbne.

En forårsdag i april stiger Dagmar på bus 474, en ældgammel hvidmalet rutebil, og drager sammen med 200 andre hvidmalede busser mod kz-lejren syd for Hamburg, hvor tusindvis af fanger venter på at blive hentet hjem. Hendes håb er at finde Poul i live. 

Det bliver et møde med en anderledes barsk virkelighed, sønderskudte byer og svære menneskelige valg. Dagmars mission tager blot tre dage, men kommer til at forandre alt for hende. 

Tre dage i april er anden bog fra forfatterduoen Jesper Bugge Kold og Mich Vraa, der i 2021 udgav Pigen fra det store hvide skib, om sygeplejerskerne på hospitalsskibet Jutlandia. Bogen fik fremragende anmeldelser, blev en bestseller og er solgt til filmatisering og oversættelse i flere lande. 

Denne tirsdag aften, den 20. september klokken 19, sætter vores litteraturformidler og bibliotekar, Thomas, de to forfattere i stævne på Tune Bibliotek til en samtale om blandt andet research og skriveproces, og, ikke mindst, til at læse højt fra romanen. 

Materialer