Billede af foredragsholder Christina Toldbod

Voksenarrangementer

Menneskelig udforskning af rummet: fakta og fiktion

10.11.21
I disse dage hører vi om one-way missioner til Mars, minedrift på Månen, genbrugelige raketter og intergalaktiske rejser. Men hvad er fakta, og hvad er fiktion?

Det kan du blive meget klogere på, når Greve Bibliotek får besøg af astrofysiker Christina Toldbo onsdag den 10. november.

I foredraget hører du om NASA’s og ESA’s konkrete planer for udforskning af rummet og får et indblik i, hvor mennesket som race bevæger sig hen og udforsker, hvad der kan lade sig gøre med vores nuværende teknologi. Christina fortæller også, om den seneste Mars-mission med Perseverance-roveren, hvor flere af roverens instrumenter er udviklet af danske forskere fra DTU og Københavns Universitet.

Christina Toldbo er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet i København og har arbejdet for den Europæiske Rumfartsorginisation ESA. Hun har speciale i menneskelig udforskning af rummet og kolonisering af Månen og Mars. I dag er hun phd-studerende ved DTU Space, hvor hun beskæftiger sig med at navigere og styre rumfartøjer bl.a. på rejser til Månen og Mars.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Astronomisk forening for Køge Bugt, som du også vil få en kort introduktion til på aftenen.

Bemærk, at fotografering af arrangementet kan forekomme til brug på Facebook og hjemmeside. Læs Greve Kommunes retningslinjer for offentliggørelse af billeder og film på https://www.greve.dk/om-kommunen/databeskyttelse/offentliggoerelse-af-billeder-og-film/