Om dette arrangement

Tid
15:30 - 16:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Voksenarrangementer

Live på biblioteket: Da en natpotte tog livet af en skole

22.11.23
Da danskerne startede i skole - skolegang på Albuen i Nakskov fjord i det 19. og 20. århundrede

Skolens historie er ikke så lige til, som man skulle tro. Selv i de mindste samfund skulle børnene gå i skolen – men hvordan? På Albuen i Nakskov fjord lå der en lille skole til 12 børn, den blev bygget i 1940 og var kun i funktion under 2. Verdenskrig. Til gengæld havde den lang og spændende forhistorie, som handler om skolegang for fattige og rige børn på et sted, hvor vejr og vind sætter dagsordenen. Indtil en natpotte tog livet af den – det er virkelig historien vendt på hovedet.

Oplægsholder Ning de Coninck-Smith er professor i skolehistorie, Danmarks Institut for Pædagogik og Undervisning, Aarhus Universitet, Campus Emdrup, og har været redaktør på værket "Dansk skolehistorie".

Live på Biblioteket

Vi tilbyder, at du kan se arrangementet live på biblioteket med stort billede, god lyd og i selskab med andre.

Det er gratis at deltage, men du bedes bestille billet.

Arrangementet kan også ses direkte i din egen stue.
Find linket til livestream via dette link: https://historiefestival.dk/event/live-i-stuen-maj-1945-flensborgregerin...

Bibliotekernes festival for historie

Fra den 20. - 25. november 2023 fejrer biblioteket historien under overskriften ”Når verden vendes på hovedet”. Som en del af ”Bibliotekernes festival for historie” kaster vi lys på de afgørende øjeblikke, der efterlader verden i et nyt lys og får mennesker til at vælge en ny retning.

Find hele programmet for festivalen via dette link.

Ugens hoveddag er lørdag den 25. november, hvor du på biblioteket kan opleve hele tre foredrag med bl.a. tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i samtale med forfatter Casper Eric, Museumsinspektør ved Mosede Fort, Kristian Bruhn og meget mere.
Tryk her for at bestille billetter og læse mere.