Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Voksenarrangementer

Live i stuen: Da aborten blev fri!

22.11.23
Få historierne om forkæmperne for frivilligt moderskab, illegale aborter, svangerskabskommissionerne, abortugerne i 1960’erne og 1970’erne og debatten i Folketinget.

For 50 år siden – den 24. maj 1973 vedtog Folketinget at indføre fri abort inden for de første 12 uger af graviditeten. Den frie abort betød at kvinder, for første gang i Danmarkshistorien, selv kunne bestemme hvor mange børn de ville have, samt med hvem og hvornår. Det betød samtidig et farvel til illegale aborter, graviditetsangst og fængselsstraffe.

Få historierne om forkæmperne for frivilligt moderskab, illegale aborter, svangerskabskommissionerne, abortugerne i 1960’erne og 1970’erne og debatten i Folketinget. Oplægsholder Jytte Nielsen, informationsspecialist i kønsforskning på Det Kongelige Bibliotek.

Live i stuen

Arrangementet kan ses direkte i din egen stue onsdag den 22. november kl. 16.30-17.15. Find linket til livestream via dette link: https://historiefestival.dk/event/live-i-stuen-da-aborten-blev-fri/

Bibliotekernes festival for historie

Fra den 20. - 25. november 2023 fejrer biblioteket historien under overskriften ”Når verden vendes på hovedet”. Som en del af ”Bibliotekernes festival for historie” kaster vi lys på de afgørende øjeblikke, der efterlader verden i et nyt lys og får mennesker til at vælge en ny retning.

Find hele programmet for festivalen via dette link.

Ugens hoveddag er lørdag den 25. november, hvor du på biblioteket kan opleve hele tre foredrag med bl.a. tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i samtale med forfatter Casper Eric, Museumsinspektør ved Mosede Fort, Kristian Bruhn og meget mere.
Tryk her for at bestille billetter og læse mere.