Foto af bog, der ligger på sandstrand

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:45
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Voksenarrangementer

Litterær vandring til stranden

15.07.21
Tag med på litterær vandring, hvor fokus er på de store vandringer i litteraturen, sammen med en litteraturformidler fra Greve Bibliotek, der undervejs vil læse højt fra og fortælle lidt om disse store vandringer.

I litteraturen er den fysiske bevægelse ofte forbundet med en mental rejse såvel som en fysisk. Det er blandt andet tilfældet i Knut Hamsuns debutroman ’Sult’, hvor hovedpersonen driver rundt i den norske storby Kristiania på grænsen til at blive opslugt og fortæret af dens barske leveforhold. Allerede fra første sætning fornemmer vi den hvileløse vandring, som hovedpersonen er i gang med:

”Det var på den tid, hvor jeg gik rundt og sultede i Kristiania, denne mærkelige by, som ingen forlader, før han har fået mærker af den.”

I andre dele af litteraturen er vandringen mere målrettet og mere fantastisk, som J. R. R. Tolkiens ’Ringenes Herre’. Her går turen fra det hyggelige Herredet til det mørke Modor.

Vandringen kan også være mere terapeutisk og selvudviklende som den næsten nutidige ’Wild’ af Cheryl Strayed, hvor den unge forfatter har mistet sin mor, ægteskabet smuldrer, og hun er begyndt at tage heroin. Impulsivt kaster hun sig ud i en ekstremt krævende vandring, som skal blive hendes redning:

”Jeg anbragte mig med ryggen mod oppakningen, fik krænget armene ind under skulderstropperne og lukkede spændet foran på brystet. Så tog jeg en dyb indånding og begyndte at gynge fem og tilbage for at få en slags fremdrift, indtil jeg med opbydelsen af alle mine kræfter endelig fik kastet mig fremover og kom op på alle fire.”

På denne litterære vandring går vi selv en tur til stranden fra Greve Bibliotek og holder undervejs pauser, hvor litteraturformidleren vil komme med eksempler som de ovenstående. Når vi så går videre vil det selvfølgelig være oplagt – fx to og to – at snakke om hvad det oplæste vækker i os.

Halvvejs på turen stopper vi ved stranden, og det vil måske være muligt at tage en kort dukkert og drikke en kop kaffe, før vi går tilbage til biblioteket igen med pauser til oplæsning undervejs.

Vandringen finder sted tirsdag d. 13. juli kl. 16 fra Greve Bibliotek, Portalen ved Hundige Station. Vi vil være tilbage ca. kl. 17.45. Arrangementet er gratis, men der er tilmelding her på bibliotekets hjemmeside. 

Turen rundt er lidt under tre kilometer. Husk de gode sko og evt. badetøj, hvis du er til det.