Foto af forfatter Lotte Kaa Andersen samt forsiden af hendes bog "Den inderste kerne"
Fotograf Ditte Capion

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
20 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Voksenarrangementer

Forfatterforedrag: Lotte Kaa Andersen

09.03.22
Om 'Den inderste kerne' – en roman om Inge Lehmann, en af verdens største videnskabskvinder

OBS! Arrangementet er rykket fra den. 19. januar til den 9. marts 2022. 

Hvordan danner man sig et billede af en historisk person, som endda er en af verdens største videnskabskvinder? Og hvordan dramatiserer man en så usædvanlig kvindes liv?

Det kan du blive meget klogere på, når vi får besøg af forfatter Lotte Kaa Andersen onsdag den 19/1 kl. 19 til et foredrag om romanen Den inderste kerne, der omhandler Inge Lehmanns liv og virke.

Inge Lehmann er anerkendt som en af verdens største videnskabskvinder, men kun de færreste danskere kender hende, den danske matematiker og jordskælvsforsker, der i 1936 opdagede Jordens indre kerne. Som verdens første kvindelige seismolog mødte Inge Lehmann megen modstand i det danske naturvidenskabelige miljø. Hun havde en intuitiv forståelse for at aflæse jordskælv, men var henvist til at forske i sin fritid. Inge Lehmanns liv er et studie i modige valg og nervøse sammenbrud, stor følsomhed og stor begavelse, rejser, fejder, uforløst kærlighed og en stædighed på størrelse med universet.

I foredraget fortæller Lotte Kaa Andersen om sit arbejde med at finde ind i Inge Lehmanns sind og tanker.

Hun fortæller om sin research, hvor hun bl.a. har talt med Inge Lehmanns familie og fået adgang til private breve, personlige papirer og en dagbog, som ingen kendte til, før den blev hentet ned fra et loft i Klampenborg for to år siden. Det har været et møjsommeligt og interessant arbejde, der har krævet mange omskrivninger. I foredraget fortæller Lotte Kaa Andersen om inspiration og skriveproces og den lange vej fra idé til færdig roman.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Materialer