Andrea Hejlskov

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
40 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Voksenarrangementer

Foredrag om romanen ’Vølve’ ved Andrea Hejlskov

24.11.21
Forfatter og vølve, Andrea Hejlskov, fortæller om sin nye roman, der beskriver en psykisk rutsjetur på vej mod at finde sit ståsted som ”fortæller” i klimasammenbruddets tidsalder.

’Vølve’ er Andrea Hejlskovs tredje roman. En overvældende og stærk fortælling om en kvindes kamp for at leve og overleve gennem utallige sammenbrud.

Andrea Hejlskov er vølve og gydje i den nordiske tro, asatroen, og fortællingen er en central del af hendes magiske praksis. Med romanen genvinder hun sin egen fortælling og beskriver hvordan det der betragtes som svaghed og sygdom i samfundet, vendes til hendes styrke i heksemiljøet og asatroen. Her bliver hun indviet som vølve, fordi hun besidder den magiske evne, at bevæge sig mellem verdener og fortælle dem frem.

Fortællingen følger Andrea Hejlskov fra ung pige til ung mor, til voksen kvinde med fire børn, flere forliste parforhold og en vildmarksdrøm som hun må opgive, for at noget nyt kan spire frem. Bogen er bygget op omkring Hejlskovs egen gendigtning af Vølvens spådom, det første langdigt i den Ældre Edda, som beretter om verdens skabelse, sammenbrud og genskabelse. På samme vis oplever vi hvordan Hejlskovs liv bygges op og brydes ned igen og igen, for til slut at styrke hende til den vigtige opgave, i en verden på klimasammenbruddets rand; fortællerens.

Om Andrea Hejlskov og modtagelsen af 'Vølve'
Andrea Hejlskov er uddannet psykolog og fik stor opmærksomhed for sin forrige roman fra 2013, ’Og den store flugt’, der handler om hendes families flugt fra det danske ”hamsterhjul” til et liv i de store svenske skove i Värmland i Sverige.

Udgivelsen af 'Vølve' gav fornyet opmærksomhed med interviews på P2, deltagelse i Deadline på DR2 og 'Brinkmanns Briks' med overskriften: 'Hvor er trylledrikken til det meningsfulde liv'. 
Læs artikel fra DR om Andrea Hejlskov og 'Vølve'

Materialer