Henrik Engelbrecht

Voksenarrangementer

Foredrag om Rigoletto - optakt til opera i Hedelandet

10.08.21
I år har Opera Hedeland Verdis 'Rigoletto' på programmet. Vil du være forberedt, inden du griber madkurven og sætter dig til rette i det smukke amfiteater under åben himmel?

Så kan du høre hele historien om Verdi og 'Rigoletto', når operaekspert Henrik Engelbrecht besøger Greve Bibliotek og giver en introduktion til operaen.

'Rigoletto' er den tragiske og gribende historie om narren Rigoletto og hans kærlighed til sin datter. Et fortættet drama om en fars hævntørst og afmagt overfor sin skrupelløse arbejdsgiver, som forfører datteren og smider hende væk igen efter brug - og endda slipper godt fra det!

Her er det for en gangs skyld tenoren, der er skurken. I 'Rigoletto' bruger Verdi musikken på nye måder; forbandelsesmotivet går som en rød tråd igennem hele operaen, og i uvejrsscenen i sidste akt bruger Verdi et nynnende mandskor bag scenen - en utrolig virkning sammen med torden og lynild i orkestret - og i den berømte kvartet viser Verdi, hvor virtuost han kan beskrive fire menneskers følelser samtidig, uden at publikum får fornemmelsen af at de bare står og synger i hvert sit verdenshjørne.

Premieren i marts 1851 blev en enorm succes for Verdi, og snart blev 'Rigoletto' opført over hele Italien - og også i udlandet; den nåede lynhurtigt helt til Tyrkiet, Cuba og Rusland.

Biblioteker følger Kulturministeriets retningslinjer for afholdelse af arrangementer under COVID-19:
Læs retningslinjer for deltagelse i arrangementer på biblioteket

Bemærk, at fotografering af arrangementet kan forekomme til brug på Facebook og hjemmeside.
Læs Greve Kommunes retningslinjer for offentliggørelse af billeder og film på Greve Kommunes hjemmeside

Du kan også opleve det samme foredrag med Henrik Engelbrech på Roskilde Bibliotek ugen før, d. 3. august, hvis du bedre kan på det tidspunkt.
Læs mere om og tilmeld dig dét foredrag på Roskilde Bibliotekernes hjemmeside her