Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
100 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Voksenarrangementer

Foredrag med Sara Omar (Venteliste)

04.11.20
Oplev forfatteren Sara Omar fortælle om sin seneste roman 'Skyggedanseren'

NB! Arrangementet er flyttet fra 25. maj 2020. Har du købt billet til det oprindelige arrangement, gælder billetten stadig, medmindre du har fået den refunderet.

OBS! Alle deltagere skal igennem sikkerhedskontrol ved ankomst. Mød derfor op fra kl. 19, hvis du vil være sikker på at komme ind. Dørene lukkes kl. 19.30
Du kommer kun ind, hvis du medbringer din billet.
Alle skal bære mundbind eller visir indtil man sidder på sin plads.

Hvordan starter man et nyt liv i et nyt land som Danmark, når ens nærmeste forsøger at kontrollere én gennem kvindeundertrykkende og voldelige normer? Kan man overhoved slippe fri? Og hvilke konsekvenser har friheden i så fald?

Det er nogle af de spørgsmål, vi dykker ned i, når forfatteren Sara Omar kommer til biblioteket i Hundige for at fortælle om sin seneste roman ’Skyggedanseren.’

Sara Omars debut ’Dødevaskeren’ (2017) var både en roman og et kampskrift om vold, kvindehad og magt. 
I efterfølgeren ’Skyggedanseren’ må Frmesk, som også er hovedperson i ’Dødevaskeren’, flygte til Danmark sammen med sine forældre og søskende. 
Hun går nu på universitet, har taget tørklædet af og skriver digte om sine traumer, men undertrykkelsen og den sociale kontrol er fulgt med fra Kurdistan til Danmark, og Frmesk må udholde forfærdelige overgreb fra både familie og ægtemand. 

Det er en voldsom, men også vigtig fortælling om vold og undertrykkelse i familie. Sara Omar skriver fiktion inspireret af virkeligheden, og hun formår at gøre historien ekstremt indlevende. 

Arrangementet vil bestå af interview og oplæsning, og du vil også selv få mulighed for at stille dine egne spørgsmål om forfatterskabet. 

Biblioteker følger Kulturministeriets retningslinjer for afholdelse af arrangementer under COVID-19
Læs retningslinjer for deltagelse i arrangementer på biblioteket.

Bemærk, at fotografering af arrangementet kan forekomme til brug på Facebook og hjemmeside.
Læs Greve Kommunes retningslinjer for offentliggørelse af billeder og film.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Materialer