Voksenarrangementer

Europas grænser i 100 år - fra afslutningen af 1. Verdenskrig til i dag.

23.09.20
I anledning af 100-årsjubilæet for Genforeningen i 1920 byder Greve Museum og Greve Bibliotek i fællesskab velkommen til en foredragsrække om Genforeningen, og om krig, grænser, Danmark og Tyskland dengang og i dag.

Efter 1. Verdenskrig blev der skabt en ny landegrænse mellem Danmark og Tyskland. Mens grænsen – trods alle omskiftelser – forblev intakt, har landkortet skiftet udseende andre steder i Europa de sidste 100 år. Drivkræfter har været bl.a. krig, nationalisme, ideologi og religion. Vi skal se på den dramatiske udvikling og på, hvilken betydning statsgrænser har for os – både samfundsmæssigt og menneskeligt.
Henrik Becker-Christensen, professor i historie og fhv. generalkonsul i Flensborg.

Der serveres en lækker sønderjysk kvalitetsøl til.

Bemærk, at fotografering af arrangementet kan forekomme til brug på Facebook og hjemmeside.
Læs Greve Kommunes retningslinjer for offentliggørelse af billeder og film.