Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
40 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Voksenarrangementer

AFLYST: Forfattersamtale med Josefine Klougart

30.03.22
OBS: Aflyst. Kom til forfattersamtale mellem en af bibliotekets litteraturformidlere og Josefine Klougart om hendes 6. og meget anmelderroste roman ’Alt dette kunne du få’.

I romanen er det vinter og vi møder Barbara, der rejser tværs gennem lan­det med sit spædbarn for at være sammen med sin mor og søster i dagene, hvor faren skal gennemgå en stor hjerteoperation.

Operationen går som planlagt, men da han slår øjnene op er det blik der møder Barbara tomt og helt uden tegn på genkendelse; det er som at se ind i øjnene på et menneske rømmet for sjæl. Et stort fald ud i et øde bagved. Hver dag i den følgende uge forsøger lægerne at vække ham fra narkosen, og hver dag sker det samme. Vi forstår det ikke, siger de, men der er jo nogen, som aldrig rigtig vågner.

Herfra ser Barbara tilbage på sin families historie. Fra moderens opvækst i et fattigt hjem i Århus til virkeliggørelsen af hendes vision om det frie liv i pagt med naturen i Mols Bjerge, hvor pigerne vokser op. Søstrenes forbundethed og konflikt; forældres længsler, fortidens traumer og fortielser.

’Alt dette kunne du få’ er et portræt af en familie og af tidens passage gennem os. Den handler om at være kvinde og mor i 1980 og i 2020. Om indivi­dets forankring i en tid og i et sted, i jorden. Den er en illumination af de forbindelser, der løber mellem alt levende – liv adskilt i tid og rum, men knyttet sammen af erindringer, myter, blod og længsler.

Forfattersamtalen varetages af Thomas Damholt, der er litteraturformidler og bibliotekar på Greve Bibliotek.

Josefine Klougart (f. 1985) er en af de mest markante stemmer i nordisk samtidslitteratur, hun er oversat til 12 sprog og nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris to gange. ’Alt dette kunne du få’ er hendes 6. roman.

Materialer