Magasinet
Voksenarrangementer

AFLYST! Foredrag: Smagen af øl

10.11.20
Hvordan smager øl? I aftenens foredrag fortæller professionelle brygmestre om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver.

NB!: På grund af sundhedsmyndighedernes skærpede krav til udluftning, kan Magasinet, hvor arrangementet afholdes, i øjeblikket ikke holdes åbent for ophold og arrangementet er derfor desværre aflyst.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces, som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring. Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

Aftenens forelæsere vil også diskutere brygprocessens betydning samt gøre os klogere på, hvordan man laver alkoholfri øl.

Under foredraget bliver der serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget. For at dække udgiften til dette koster billetten til dette foredrag 30,- og for at sikre leverancen af smagsprøver stopper billetsalget til denne aften allerede 10. oktober.

Aftenens foredragsholdere er brygmester Zoran Gojkovic samt Erik Lund, Carlsberg Laboratorium.

Foredraget er en del af rækken af offentlige foredrag i naturvidenskab, som Aarhus Universitet livestreamer til biblioteker mv. i hele landet. Foredraget begynder præcis kl. 19, så kom gerne i god tid. Biblioteket serverer en kop kaffe eller the.

Biblioteker følger Kulturministeriets retningslinjer for afholdelse af arrangementer under COVID-19:
Læs retningslinjer for deltagelse i arrangementer på biblioteket.