Place / Room
Voksenarrangementer

AFLYST Foredrag: Ig Nobel Prize: first laugh, then think

14.04.20
Aftenens foredrag præsenterer The Ig Nobel Prize som gives for den "besynderlige forskning", som først får os til at le - og derefter til at tænke. Det er et morsomt foredrag, hvor vi også skal møde tre tidligere prisvindere. Foredraget foregår på engelsk

Aftenens foredrag er af en ganske anden slags end de traditionelle naturvidenskabelige foredrag - men der skal nok blive noget at tænke over. Aftenens foredragsholder er grundlæggeren af the Ig Nobel Prize, Marc Abrahams, og han skal præsentere The Ig Nobel Prize, der hvert år præmierer årets særlige, kreative, utænkelig, bizarre - men alligevel stadig seriøse - forskningsresultater. Prisen dækker en lang række af videnskaber, men med vægt på naturvidenskab, medicin og samfundsvidenskab, og priserne gives til respekterede og seriøse forskere, hvis resultater bringes i videnskabelige tidsskrifter.

Grundlæggeren af The Ig Nobel Prize, Marc Abrahams, fortæller først om prisen, overrækkelsesceremonien på Harvard University og om nogle af de seneste prisvindere og deres forskning. Herefter gives ordet til tre tidligere prisvindere, som alle vil fortælle om deres prisvindende forskning:

Sindre Eftestøl, Oslo University – der fik prisen for at teste, hvordan rensdyr reagerer på mennesker - udklædt som isbjørne. Vinder af The 2014 Ig Nobel Prize in Arctic Science.

Eva Bertilsson – der fik prisen for anvendelsen af hundetræningsteknikken, "clicker training", til at træne kirurger i at operere. Vinder af The 2019 Ig Nobel Prize in Medical Education.

Peter Witzgall, University of Munich and University of Swedish Agricultural Sciences – der fik prisen for at demonstrere, at vineksperter ved at lugte sig frem kan identificere tilstedeværelsen af en flue i et glas vin. Vinder af The 2018 Ig Nobel Prize in Biology.

Vær opmærksom på, at foredraget er på engelsk.

Det er gratis at deltage i foredraget, men du skal hente en billet via billetlinket.

Foredraget er en del af rækken af offentlige foredrag i naturvidenskab, som Aarhus Universitet livestreamer til biblioteker mv. i landet. Foredraget begynder præcis kl. 19, så kom gerne i god tid. Biblioteket serverer en kop kaffe eller the.