Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Place / Room
Magasinet
Målgruppe
For voksne
Voksenarrangementer

AFLYST Foredrag: Fremtidens natur

10.03.20
Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men jordens store befolkning presser nu naturen. I aftenens foredrag skal vi høre, hvordan mennesket påvirker jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Hvilke løsninger skal vi satse på?

Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet "masseuddøen" ofte bragt i spil. I aftenens foredrag vil professor i økologi Jens-Christian Svenning, der er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen "Center for Biodiversitetsdynamik i en Verden under Forandring", give os et overblik over, hvilke faktorer der bestemmer, om der er høj eller lav biodiversitet i verden – og med eksempler fra Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet – og hvilken rolle spiller mennesket?

Vi skal også blive klogere på baggrunden for biodiversitetskrisen – hvor stærk den er? Hvad styrer den? Og hvordan står det til med de tropiske skove og savanner. Foredraget beskæftiger sig også med vores danske natur – hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn – og hvad med honningbien? 

Endelig skal vi også høre om, hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer. Hvordan er koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen – og hvordan udvikler biodiversiteten sig (formentlig) i fremtiden.

Aftenens foredragsholder er professor i økologi Jens-Christian Svenning, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Det er gratis at deltage i foredraget, men du skal hente en billet via billetlinket.

Foredraget er en del af rækken af offentlige foredrag i naturvidenskab, som Aarhus Universitet livestreamer til biblioteker mv. i landet. Foredraget begynder præcis kl. 19, så kom gerne i god tid. Biblioteket serverer en kop kaffe eller the.