Greve Museum
Voksenarrangementer

AFLYST Europas grænser i 100 år - fra afslutningen af 1. Verdenskrig til i dag

16.04.20
I anledning af 100-årsjubilæet for Genforeningen i 1920 byder Greve Museum og Greve Bibliotek i fællesskab velkommen til en foredragsrække om Genforeningen, og om krig, grænser, Danmark og Tyskland dengang og i dag.

NB! På grund af Corona-virus er Genforeningsforedragene udskudt til efteråret 2020. Nye datoer kan ses på hjemmesiden, når de er på plads.

Efter 1. Verdenskrig blev der skabt en ny landegrænse mellem Danmark og Tyskland. Mens grænsen – trods alle omskiftelser – forblev intakt, har landkortet skiftet udseende andre steder i Europa de sidste 100 år. Drivkræfter har været bl.a. krig, nationalisme, ideologi og religion. Vi skal se på den dramatiske udvikling og på, hvilken betydning statsgrænser har for os – både samfundsmæssigt og menneskeligt.
Henrik Becker-Christensen, professor i historie og fhv. generalkonsul i Flensborg.

Der serveres en lækker sønderjysk kvalitetsøl til.