Kreative værksteder & workshops

Udsolgt! Skrivekursus med forfatter Charlotte Weitze

03.09.19
Skriver du? Eller vil du gerne i gang med at skrive? Vi har igen inviteret forfatter Charlotte Weitze til at afholde et skrivekursus for dig der enten allerede skriver og for dig som gerne vil i gang med at skrive. Kurset er et nyt selvstændigt forløb, og det er åbent for alle voksne.

Efterårets skrivekursus med forfatter Charlotte Weitze forløber over fire tirsdage i september og oktober. Kurset slutter af med, at I læser hinandens tekster, og sammen med Charlotte giver hinanden respons på disse.

I løbet af kurset skriver du på en novelle eller på et uddrag af en længere tekst. Gennem arbejdet med novellen kommer du igennem hele processen med at skrive en tekst fra start til slut. Charlotte Weitze introducerer redskaber, som du kan tage med dig og bruge i forhold til dine egne fremtidige projekter. Hvis du allerede ér i gang med at skrive, er det vigtigt, at du på kurset skriver på en ny novelle/tekst, ”til lejligheden”, således at du kan anvende de nye redskaber og metoder, der bliver præsenteret i forløbet.

Der skal sættes tid af til hjemmearbejde, og det forudsættes, at alle har mod på at dele tekster med de andre kursister. Der er mulighed for, at holdet kan fortsætte bagefter som en skrive -og responsgruppe (uden lærer).

Der er et begrænset antal pladser, og tilmeldingen dækker alle fire tirsdage.

Tirsdag d. 3. september kl. 17-20
Idéudvikling af novelle samt introduktion til flowskrivning

Tirsdag d. 10. september kl. 17-20
Skriv poetisk og sanseligt: Show it – don't tell

Tirsdag d. 17. september kl. 17-20
Hvad er novellens natur? Plot og opbygning

Tirsdag d. 1. oktober kl. 17-20 (med mulighed for forlængelse så der er tid til respons)
Responsdag

Afhængig af deltagerne kan der komme ændringer i programmet.

Biblioteket sørger for the/kaffe/vand mv.

Charlotte Weitze (f. 1974) er skønlitterær forfatter og dramatiker. Novellesamlingen ”Skifting” udløste debutantprisen i 1996, og siden har hun modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat (1999) samt flere priser.

Du kan låne Charlotte Weitzes bøger på biblioteket.