Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Place / Room
Læringstrappen/Torvet
Målgruppe
For voksne
Foredrag

Loot boxes, skins og gambling i computerspil.

14.11.19
Lær mere om dit barns digitale verden når Center for ludomani fortæller forældre om aggressive forretningsmodeller og gambling-elementer i computerspil.

Center for Ludomani har som en del af deres mission, at oplyse forældre om gaming og særligt de gambling-elementer, der findes i mange computerspil. 
Vi har inviteret dem på besøg til et fyraftensarrangement hvor de vil fortælle mere om de mekanismer der bliver mere og mere udbredt i computerspil som børn og unge beskæftiger sig med.
 

Selvom gambling og gaming typisk anskues som to forskellige spiltyper, bliver skillelinjerne mellem gambling og gaming mere og mere udviskede. Gamblingindustrien har nemlig bevæget sig ind på gaming-markedet. Det ses blandt andet ved, at der er en del computerspil, fx World of Warcraft og Counter Strike, der indeholder et penge-aspekt (køb af udstyr, skins osv.). I relation til disse spil er det blandt andet muligt at gamble om sine skins (fx våben eller beklædningsgenstande) på en roulette, eller sælge dem og dermed tjene penge på dem.

Herudover er der en række nye tendenser der bidrager til en sammenblanding af gambling og gaming:
 

·         Esportsbetting / eOddset: Gamblingindustrien udbyder nu gambling på esport-aktiviteter. Unge, som interesserer sig for gaming på konkurrenceniveau – esport - kan dermed gamble på deres favorit esporthold.
Det svarer til at fodboldfans kan oddse, når der er Champions League.
 

·         Loot Boxes: Er lykkekasser i forskellige computerspil, som bruges på forskellig vis. Nogle måder at bruge loot boxes på, ligner til forveksling gambling - man køber sig adgang, der er et element af tilfældighed og en gevinstchance.
Derfor diskuteres det også meget på politisk niveau, da der er uenighed om, hvordan de skal karakteriseres.

Det er vigtigt at være opmærksom på disse tendenser, da en stor gruppe af de der gamer, er helt unge. Det vil sige, at helt unge bliver præsenteret for gambling-verdenen, langt inden det er lovligt for den unge at gamble.
Det er derfor også væsentligt for forældrene at tale med deres børn om disse gambling-elementer, da en tidlig spilledebut øger risikoen for mistrivsel og afhængighed.